Oase
Biljartvereniging  OASE

Speellokaal: Dorpshuis OASE  Graafseweg 570  Wijchen.
               Tel: 024 6419198
Secretariaat:  Heikampsewg 43 6603 KB  Wijchen.
        Tel.: 024-6416559 Mob: 06.53262311 E-mail:
        Bankrel: Rabobank  Rek.nr: 135464110  t.n.v. J.Nillesen penningm. B.V. Oase.
 

OASE BANDSTOOT TOERNOOI 2016

Vanaf  2 t/m 27 mei werd voor de achtste keer het bandstoot-toernooi gespeeld. 55 Deelnemers uit de regio hadden zich ingeschreven. Maximaal kunnen 64 spelers geplaatst worden. Het wordt steeds moeilijker 64 deelnemers te kunnen plaatsen. De mogelijke redenen hiervan zijn; het ten gevolge van de vergrijzing, teruglopend aantal biljarters en het toegenomen aantal toernooien die gedurende dezelfde periode in de regio worden georganiseerd. Om toch voldoende spelers te behouden zal het bestuur van Biljart Vereniging OASE zich moeten beraden om stappen te nemen die het aantal spelers weer zal doen toenemen. Te denken valt aan het open stellen van de inschrijving voor spelers van buiten de regio. Gestart werd met poule wedstrijden om vervolgens over te gaan op het knock-out systeem waaraan nog 32 spelers deelnamen. De bezoekers aan het toernooi konden weer met volle tegen genieten van de spannende wedstrijden.

Het toernooi werd dit jaar gesponsord door Autorijschool Verhoeven uit Overasselt. De heer Verhoeven is een kleinzoon van de  heer Toon Verhoeven, wiens naam gedurende de eerste zeven jaren van het bestaan van dit toernooi in de naamgeving werd vermeld. Dankzij onze sponsor was het weer mogelijk het toernooi te organiseren en te zorgen voor de gebruikelijke prijzen.

Gedurende de laatste dag speelden de heren T. Thijssen (Mijlpaal), J. v.d. Linden (Oost), J. Schraven (Mijlpaal) en H. v. Hout (BCAH) de finalewedstrijden. De heren J. Schraven en H. v. Hout werden respectievelijk derde en vierde. De finale tussen de heren J. v.d. Linden en T. Thijssen werd weer eens een spektakel.  Er werd op hoog niveau gespeeld en van zenuwen was nauwelijks iets te merken. Na 23 beurten was de wedstrijd al uit gepeeld. J. v.d. Linden behaalde zijn te maken 34 caramboles en T. Thijssen 20 van zijn te behalen 22 caramboles.  Het was dus een close finish. De zaal juichte en de winnaar was bekend; de heer V.d. Linden had het achtste toernooi op zijn naam gebracht. Felicitaties volgden voor alle finalisten en de prijzen werden uitgereikt.

Secretaris Biljartvereniging Oase.

Foto rapportage klik hier